Uncategorized @sl

Hladilniki z zamrzovalnikom

Hladilniki z zamrzovalnikom so postali nepogrešljivi del našega življenja, saj omogočajo hlajenje hrane in pijače ter udobje, da imate vso svojo najljubšo hrano vedno na dosegu roke. Z izumom zamrzovalnih predelov, ki se nahajajo znotraj hladilnika, pa so hladilniki z zamrzovalnikom postali še boljši.

Hladilniki z zamrzovalnikom

Z zamrzovalnim predelom lahko pridobite več prostora za shranjevanje živil. Stvari lahko dlje časa ostanejo zamrznjene (in s tem sveže), prav tako pa lažje organizirate vsa živila. Tudi prostostoječi hladilnik zagotavlja možnost, da lahko ostanke hrane zamrznete, če jih ne nameravate pojesti pred iztekom roka trajanja. Zaradi številnih prednosti ni čudno, da so hladilniki z zamrzovalnim predelom vedno bolj priljubljeni. V tem članku bomo raziskali, kako ti aparati delujejo in zakaj se splača investirati vanje. Poglejmo si več o tem, kako nam lahko hladilniki z zamrzovalnikom olajšajo življenje!

 

Najprej premislimo, zakaj so hladilniki z zamrzovalnikom tako uporabni. Prvič, zagotavljajo dodaten prostor za shranjevanje zamrznjenih živil, sladoleda, ledu in drugih izdelkov, ki morajo ostati ledeno hladni. Drugič, ker so ti predeli ločeni od glavnega prostora hladilnika, lahko živila dlje časa ostanejo sveža in neonesnažena z bakterijami. Poleg tega je z dvema ločenima deloma znotraj hladilnika lažje organizirati živila in poskrbeti, da ničesar ne spregledate ali pozabite.

 

Še ena velika prednost hladilnikov z zamrzovalnikom je njihova energetska učinkovitost. Za razliko od običajnih zamrzovalnikov, ki potrebujejo veliko energije, da ohranijo vso vsebino zamrznjeno in hladno, hladilniki z zamrzovalnikom porabijo veliko manj energije, saj je treba ohranjati ledeno hladen le en predel. To vam lahko pomaga zmanjšati račune za elektriko in sčasoma prihraniti denar.

 

Hladilniki z zamrzovalnikom so pogosto cenovno ugodnejši od nakupa dveh ločenih naprav (hladilnika in zamrzovalnika). Na voljo so tudi v različnih velikostih, zato lahko najdete takšnega, ki bo popolnoma ustrezal vašemu prostoru, ne glede na to, kako majhen ali velik je! Prav tako lahko izbirate, kako velik naj bo zamrzovalni predel v primerjavi s hladilnim predelom. Na voljo je veliko različnih možnosti in vsaj en hladilnik z zamrzovalnikom vam bo zagotovo ustrezal.

 

Razmerje med prostorom za zamrzovanje in prostorom za hlajenje se lahko zelo razlikuje glede na model in velikost hladilnika. Na splošno ima večina hladilnikov večji predel za hladilnik in manjši predel za zamrzovalnik. Na voljo pa so tudi hladilniki z zamrzovalnikom, ki se nahaja spodaj. Tak hladilnik ima lahko večji predel za zamrzovalnik in manjši predal za hladilnik.

 

Razmerje med hladilnikom in zamrzovalnikom je pri mnogih hladilnikih približno 60/40 ali 70/30, izjema so mogoče le ameriški hladilniki, vendar lahko nekateri specializirani modeli ponujajo drugačna razmerja, na primer 80/20 ali celo 90/10 za dodatno shranjevanje zamrznjenih izdelkov. Glede na svoje potrebe se lahko odločite za model z več prostora za zamrzovalnik, če pogosto nakupujete velika pakiranja živil in zamrzujete kuhane obroke za poznejšo uporabo. Po drugi strani, če imate raje sveže pridelke kot zamrznjena živila in greste večkrat tedensko v trgovino, se odločite za model z večjo hladilno zmogljivostjo.

ameriški hladilniki z zamrzovalnikom

Kaj pa v primeru, ko zmanjka elektrike? Čas, ki ga lahko hladilnik z zamrzovalnikom zdrži brez elektrike, je odvisen od več dejavnikov. Prvič, zunanja temperatura vpliva na to, kako dolgo lahko zamrzovalnik ostane hladen. Na splošno velja, da če je zunanja temperatura višja od 27 stopinj Celzija, je malo verjetno, da bo vsebina zamrzovalnika zdržala več kot štiri ure, preden jo bo treba porabiti ali prenesti na hladnejše mesto.

 

Poleg tega tudi vrsta in velikost zamrzovalnega predela vplivata na to, kako dolgo lahko ostane hladen v primeru izpada. Manjši predel na splošno zdrži dlje kot večji ledeni predel, ker je med predmeti manj zraka. Vsebino ohrani zamrznjeno do 48 ur po izpadu električne energije, če je zaprt in napolnjen s hrano, ki je že zamrznjena.

 

Pomembno je tudi upoštevati, kako pogosto odpirate hladilnik in zamrzovalni predel, saj to prav tako vpliva na njuno sposobnost ohranjanja nizkih temperatur ob izpadu elektrike. Če ju pogosto odpirate, na primer večkrat čez dan, je verjetno, da shranjena hrana po izpadu električne energije ne bo dolgo ostala zamrznjena. Po drugi strani, če ju odpirate redko in so tesnila neprepustna, lahko vsebina brez elektrike zdrži precej dlje.

 

Hladilniki z zamrzovalnikom so odlična izbira za vse, ki želijo, da bi bila njihov kuhinja bolj učinkovita in organizirana. Ne glede na to, ali potrebujete dodaten prostor za shranjevanje ali pa želite prihraniti energijo in denar, vam lahko ti izjemni aparati olajšajo življenje. Z naložbo v hladilnik z zamrzovalnikom boste kar najbolje izkoristili svojo kuhinjo. Zato uživajte v udobju, ko imate vsa svoja najljubša živila na dosegu roke!