Image default
Inovacije

Pametni pralni stroji

Pametni pralni stroji so izredno priljubljeni, saj se lahko pohvalijo s številnimi funkcijami, ki nam olajšajo pranje perila in poskrbijo za še bolj čista in sveža oblačila. Na voljo imajo številne funkcije in programe, ki so prilagojeni različnim vrstam oblačil in materialov, zato zagotavljajo učinkovitejše pranje in boljšo zaščito tkanin.

Med najbolj pogostimi posebnimi programi, ki jih ima vse več pralnih strojev, so: antialergijski program, program s paro, program za športna oblačila in program za lažje likanje srajc.

Antialergijski program

Vsi najboljši pralni stroji s sprednjim polnjenjem imajo na voljo antialergijski program. Zasnovan je posebej za ljudi, ki so alergični na določene snovi, kot so na primer prah, pršica, pelod ali živalska dlaka. Program uporablja posebno kombinacijo ciklov pranja, izpiranja in centrifugiranja, ki omogoča, da se znebimo pršic in drugih alergenov, ki se nabirajo v oblačilih.

Poleg tega lahko uporablja tudi visoko temperaturo, ki dodatno uniči bakterije in viruse. Omogoča boljše izpiranje in temeljitejše pranje kot običajen program, kar je še posebej pomembno za ljudi s kožnimi obolenji, občutljivo kožo ali težavami z dihali. Tak program lahko pomembno zmanjša ali celo odpravi možnost alergijskih reakcij.

Program s paropametni pralni stroji

Program s paro je še ena zanimiva funkcija, ki jo lahko najdemo pri mnogih pametnih pralnih strojih. Ta program omogoča, da se oblačila očistijo z uporabo pare, ki se sprošča med ciklom. Para ima dezinfekcijski učinek, saj uničuje bakterije in druge mikrobe ter tako poskrbi za boljše odstranjevanje umazanije in madežev.

Uporaba pare se nadvse priporoča za pranje občutljivejših tkanin, kot so svila, kašmir ali volna, saj je bolj nežna do materiala in preprečuje krčenje in deformacijo oblačil. Program s paro poskrbi tudi za zmanjšanje gub in pripomore k bolj gladkemu in enakomernemu videzu oblačil.

Program za športna oblačila

Program za športna oblačila je namenjen pranju oblačil, ki jih uporabljamo pri športnih aktivnostih, kot so npr. športni dresi, trenerke, majice in športne hlače. Ta program uporablja bolj intenzivno pranje in izpiranje, kar omogoča odstranjevanje znoja, umazanije in neprijetnih vonjav, ki se naberejo v športnih oblačilih. Poleg tega prispeva k daljši življenjski dobi športnih oblačil, saj preprečuje poškodbe zaradi visoke temperature ali bledenje barv.

Program običajno deluje pri nekoliko višji temperaturi, aktivnost bobna pa je povečana, kar pomaga pri odstranjevanju trdovratnejših madežev, npr. blata, trave in znoja. Poleg tega omogoča hitrejše sušenje oblačil, kar je še posebej priročno, če želite svoja športna oblačila hitro spet uporabiti. Ta program je zelo zaželena funkcija za vse, ki se redno ukvarjajo s športom ali imajo otroke, ki aktivno trenirajo. Vsekakor priporočamo, če kupujete pralno sušilni stroj.

Program za lažje likanje srajc

Program za lažje likanje srajc je še ena zelo uporabna funkcija, ki jo lahko najdemo na nekaterih pametnih pralnih strojih. Ta program omogoča poseben način pranja, ki preprečuje mečkanje in krčenje tkanin, kar nam posledično močno olajša likanje. Tako lahko prihranimo čas in energijo pri likanju srajc in drugih oblačil, ki jih je sicer težje zlikati.

Zahvaljujoč temu programu boste iz pralnega stroja vsakič potegnili brezhibno očiščene srajce, z občutno manj gub. Z njihovem likanjem boste zato zelo hitro opravili in vam to zamudno opravilo ne bo več predstavljalo napora.

Še več zanimivih programov pranjapametni pralni stroji

Poleg naštetih programov obstajajo tudi številni drugi, ki so prilagojeni različnim potrebam uporabnikov. Nekateri pametni pralni stroji imajo na primer poseben program za pranje jeansa, ki poskrbi za zaščito barve in tkanine ter preprečuje krčenje.

Drugi programi so namenjeni pranju volnenih oblačil, ki so zelo občutljiva na vodo in temperaturo. Ti programi uporabljajo posebno nežno pranje in izpiranje, ki preprečuje krčenje in deformacijo volnenih oblačil.

Poleg funkcij, ki so povezane s pranjem, imajo pametni pralni stroji tudi druge funkcije, ki olajšajo njihovo uporabo in povečajo učinkovitost. Na primer, nekateri modeli imajo funkcijo za samodejno doziranje detergenta, kar preprečuje njegovo prekomerno uporabo in nam prihrani čas in denar.

Še ena funkcija, ki jo imajo mnogi modeli, je samodejno čiščenje pralnega stroja. Ta funkcija poskrbi za odstranjevanje ostankov detergenta in umazanije v pralnem stroju, kar podaljša njegovo življenjsko dobo in zagotavlja boljše pranje oblačil.

Pralni stroji na obroke

Pametni pralni stroji so odlična izbira za vse, ki iščejo učinkovit in priročen način za pranje oblačil. S svojimi številnimi funkcijami in programi poskrbijo za čisto in sveže perilo, hkrati pa nam prihranijo čas in denar. Če želite najboljši pralni stroj, vsekakor svetujemo da poiščete takega s primerno ceno. Če bo za vaš žep malce predrag, so na Enaa na voljo pralni stroji na obroke, tako boste zagotovo našli pravega zase, četudi malce dražjega.