Image default
Dom

Tenda kot zaščita pred soncem in dežjem

Vaš vrt ali terasa sta lahko večja, privlačnejša in bolj funkcionalna z namestitvijo zunanje tende. V članku bomo govorili o tem, kako lahko zunanja tenda preobrazi zunanjost vaše hiše ali stanovanja. 

S tendo lahko povečate vaš bivalni prostor

Zunanja tenda je kot neke vrste razširitev vašega doma. Omogoča vam, da izkoristite prostore, ki se nahajajo izven doma. S tendo, ki se lahko odpre nad katerem koli prostorom na prostem, le-tega lahko spremenite v udoben, pred soncem in dežjem zaščiten prostor, ki je primeren za sprostitev, druženje ali celo delo.

Na vašem balkonu morda ne morete imeti velike mize in stolov za večerjo na prostem, vendar lahko z zunanjo tendo balkon postane popoln prostor za branje knjige, popoldanski počitek ali celo delovno postajo. Zunanje tende so resnično zelo uporabne. Kljub teme, da imate že žaluzije, vam bo tenda omogočila še več udobja.

Tenda za vsak letni čas

V Sloveniji se lahko vremenske razmere hitro spreminjajo. Za tiste vroče poletne dni je zunanja tenda lahko senčnik, ki vas ščiti pred močnimi sončnimi žarki. Ko se vreme spremeni in dež začne padati, se zunanja tenda preobrazi v zaščitno strehico, ki omogoča, da kljub vremenu uživate na prostem. Lahko se odločite tudi za kasetno tendo.

Postavitev zunanje tende

Postavitev zunanje tende je v resnici preprosta. Potrebovali boste le nekaj osnovnih orodij in malo prostega časa. Najprej je pomembno izbrati pravo tendo za vaše potrebe. Razmislite o velikosti, obliki in materialu.

Primer: Janez iz Kranja je želel ustvariti prijeten kotiček na svojem vrtu, kjer bi lahko bral in sprostil misli. Odločil se je za zunanjo tendo, ki je bila dovolj velika, da je pod njo lahko postavil udoben naslonjač in majhno mizico. Izbral je tudi material, ki je bil odporen na vse vrste vremenskih razmer, tako da je lahko svoj prostor na prostem uporabljal od pomladi do jeseni.

Kako izbrati pravo tendo?

Izbrati pravo tendo ni vedno enostavno. Veliko je odvisno od vaših potreb, želja in seveda proračuna. Vendar ne pozabite, da je zunanja tenda naložba v vaš dom in življenjski slog. Zato je pomembno, da se odločite za kakovostno tendo, ki bo zdržala dolgo časa.

Zunanja tenda ni le praktično orodje, ampak tudi estetski dodatek, ki lahko doda značaj in osebnost vašemu prostoru. Ko tenda postane del vašega doma, postane tudi del vaše zgodbe.