Image default
Uncategorized @sl

Dragi in tanki prenosniki

Ultrabooki so visoko zmogljivi prenosniki s super tankim ohišjem in izjemno lahko zasnovo. Ti prenosni računalniki imajo bolj poslovno prijazne funkcije kot tablični računalniki in so bolj prenosljivi kot poslovni prenosni računalniki, zato je njihova priljubljenost vse večja. Z drugimi besedami, ultrabooki so prenosniki višjega razreda, ki so tanjše in zmogljivejše različice navadnih prenosnikov.

Vsi ultrabooki so pravzaprav prenosniki, vendar niso vsi prenosniki ultrabooki. Ultrabooki so super tanki prenosniki, ki zagotavljajo vrhunsko zmogljivost v majhni obliki. Tako prenosniki kot ultrabooki so si lahko precej podobni glede zmogljivosti in prenosljivosti. Med njimi pa je tudi veliko razlik. Tisto, kar jih resnično ločuje, je tehnologija – ta je pri ultrabookih nedvomno na višjem nivoju.

 

Kratka zgodovina ultrabooka

Apple MacBook Pro

Elegantni in supertanki ultrabooki imajo podobno zasnovo kot Applov MacBook Air, ki je bil predstavljen leta 2008 in ga lahko uvrstimo med ultrabooke. Steve Jobs je takrat dejal, da bodo kmalu vsi prenosni računalniki taki – in prav je imel, saj je napovedal neizogiben trend, ki je sledil. Z MacBook Air je Apple namreč populariziral kovinsko, kot britev tanko zasnovo, ki je postala vzor za ostale proizvajalce, ki so stopili po tej poti. Prvi je izraz ultrabook skoval in registriral Intel leta 2011. Ultrabook prenosniki so se prvotno tržili kot lahki in ultra tanki računalniki z odlično življenjsko dobo baterije in zmogljivostjo.

 

So ultrabooki dobra izbira?

 

Ultrabooki so opremljeni s pogoni SSD in procesorji Intel Core z manjšo porabo energije. Zaradi omejitve velikosti so brez nekaterih običajnih funkcij prenosnika, kot so vrata Ethernet in optični pogoni. Ultrabooki pogosto dvigajo prah zaradi svoje cene. So višjega cenovnega razreda, saj imajo večjo moč z dodatnim RAM-om in hitrejšimi procesorji. Poleg tega imajo večji zaslon kot npr. netbooki in boljšo zmogljivost shranjevanja.

Ena od največjih prodajnih prednosti ultrabookov je njihova prenosljivost, saj so priročno optimizirani za večjo mobilnost. To pomeni, da jih lahko brez težav nosimo, kamorkoli gremo. Ultrabooki so oblikovani tako, da so elegantnejši, vitkejši in lažji od običajnih prenosnikov.

Zaradi vsega naštetega so ultrabooki odlična izbira, če sta vam pomembna dizajn in prenosljivost. Zagotovo so najboljša izbira tudi za uporabnike, ki so veliko na poti. Prenosnike za profesionalce, gamerje in začetnike – ultrabook najdete na Enaa. Kaj pa cena? Preverite najboljše ponudbe na enem mestu – med njimi so tudi prenosniki na obroke.

 

Konkurenčna serija Microsoft Surface – odlična za delo na daljavo

Prenosnik Microsoft Surface Laptop Studio i5 11300H naravnost

Microsoft Surface je Microsoftova serija osebnih, tabličnih in interaktivnih računalnikov z zaslonom na dotik. Družina Microsoft Surface se ponaša z raznoliko strojno opremo, vključno s Surface Books, Surface Go in Surface Pro, ki ponujajo izkušnjo tabličnega in prenosnega računalnika 2 v 1. Vse naprave uporabljajo operacijski sistem Microsoft Windows, razen Surface Duo, ki deluje v sistemu Android.

Naprave Microsoft Surface se hitro uveljavljajo v poslovnem svetu. Priljubljenost te vrste strojne opreme strmo narašča zaradi njene izjemne prilagodljivosti. V času pandemije koronavirusa je postalo bolj kot kdaj koli prej pomembno, da imajo zaposleni, ki delajo od doma, zanesljive in prenosljive naprave z visoko funkcionalnostjo.

Prenosnik Microsoft Surface Laptop

Ena od zmagovalnih lastnosti naprav Microsoft Surface je ravno ta, da s svojo raznolikostjo ustrezajo potrebam različnih panog. Kolekcijo odlikuje tanek dizajn, snemljivost tipkovnic, izjemna procesorska moč in neverjetna življenjska doba baterije. Zaradi vseh teh elementov spadajo naprave Microsoft Surface med najbolj prilagodljivo strojno opremo za delo na daljavo in na terenu.

Novost na trgu: Asus ZenBook z zložljivim zaslonom na dotik

Prenosnik Asus ZenBook 17

Prenosnik Asus ZenBook 17 Fold OLED je vsestranska in inovativna naprava 2 v 1 s 360-stopinjskim preklopnim zaslonom, ki omogoča uporabo v obliki tankega in lahkega prenosnika (ultrabooka), priročnega tabličnega računalnika ali česarkoli vmes. Ponaša se z zložljivim zaslonom na dotik, ki dvigne uporabniško izkušnjo na novo raven.

Diagonala njegovega zaslona meri 43,9 cm, v trenutku pa se lahko zloži na velikost 31,75 cm. Ima visoko ločljivost (2,5K) in 10-jedrni procesor Intel Core i7-1250U, ki zagotavlja brezhibnost delovanja. Ima ogromno prostora za shranjevanje (16 GB RAM DDR5 in 1 TB SSD-diska NVMe). Za kakovosten prikaz grafike skrbi integrirana grafična kartica Intel Iris Xe.

Ponaša se s procesorjem Intel® Core™ 12. generacije in osupljivim štirizvočnikom s certifikatom Harman Kardon Avdio sistem Dolby Atmos®. Inovativni sistem kamer vključuje spletno kamero AI s 5 MP, HD IR kamero za hitro prijavo z obrazom in barvni senzor za samodejno krmiljenje svetlosti in barvne temperature.

Snemljiva tipkovnica in sledilna ploščica se lahko v hipu spremenita v zmogljiv prenosnik. Asus ZenBook lahko uporabljate tudi samo kot tablični računalnik, ki ga lahko še prepognete ali mu dodate tipkovnico. Njegovi domiselni večuporabniški načini so omejeni samo z vašo domišljijo!