Image default
Proizvodnja

Imamo vso opremo za spomladansko čiščenje?

Začela se je pomlad in z njo tudi dobro poznano spomladansko čiščenje. Pa ste res pripravljeni? Poglejmo katere pripomočke nujno potrebujemo, da osvežimo naš bivalni prostor in pa kako opremo za čiščenje sploh uporabiti. 

Nakup opreme za čiščenje bivalnih ali pa poslovnih prostorov ni vedno lahka naloga. Vedno se moramo najprej vprašati kaj čistimo. Torej ali čistimo tla, okna ali pohištvo. Potem je dobro vedeti iz kakšnega materiala so naša tla, okna ali pohištvo da lahko izberemo ustrezne pripomočke za čiščenje. Morda se zdi vseeno katero opremo za čiščenje uporabimo vendar ni. Na primer za čiščenje parketa se ne priporoča pripomočkov za mokro čiščenje tal, saj se le ta lahko uniči.

Ste se kdaj vprašali zakaj so krpe za čiščenje različnih barv? 

čistilna oprema

Tukaj je dogovor. Modre krpe za čiščenje se uporabljajo za površine pohištva. Predvsem za mize, ogledala, omare, tudi zaslone in telefone. Zelene krpe uporabljajo predvsem v gostinstvu za čiščenje barov in restavracij. Rumene krpe so primerne za čiščenje kopalnice. Uporablja se jih za čiščenje kadi, pip in ploščic. Rdeče krpe pa so najbolj primerne za čiščenje sanitarij in pisoarjev. Pravilna izbira opreme za čiščenje pa je odvisna tudi od velikosti prostora ki ga čistimo. Dandanes najdemo opremo za čiščenje v skoraj vseh možnih velikostih. Poleg krp pa so pomembni tudi drugi pripomočki za čiščenje.

BRISALO ZA SUHO ČIŠČENJE TAL

V mnogih domovih in objektih se za suho čiščenje tal še vedno uporablja metle. V razmislek, uporaba klasične metle prah samo dvigne s tal in ga prenese drugam. Zato je bolje uporabiti novejšo opremo za čiščenje in sicer brisalo za suho čiščenje tal. Omogoča hitro in enostavno predvsem pa zelo učinkovito suho čiščenje tal. Najbolj primeren je za čiščenje parketa, laminata ali lesenih tal. Največja prednost te opreme za čiščen je da odlično pobira dlake hišnih ljubljenčkov, dnevno sesanje pa ni potrebno. To brisalo pa vam lahko služi tudi do 10 let.

BRISALO ZA MOKRO ČIŠČENJE TAL

Če imamo naš bivalni prostor narejen iz ploščic pa je najboljša oprema za čiščenje brisalo za mokro čiščenje tal. Primerno je tudi za čiščenje sten in stropov. Oprema za čiščenje je podobna brisalu za suho čiščenje tal le da je v tem primeru krpa mokra. Brez problema uporabimo tudi kakšno bolj agresivno čistilo saj nam brisalo za mokro čiščenje tal omogoča da čistimo brez kontakta do čistil. Delo je opravljeno hitreje in na bolj učinkovit način. Zelo je primerno za starše z otroci, saj se hitro zgodi, da se kaj umaže. 

SET ZA ČIŠČENJE OKEN IN STEKLENIH POVRŠIN

Ogledalo hiše so zagotovo okna. Našemu bivalnemu prostoru dodajajo svetlobo, ki nam daje energijo. Zagotovo se je že vsak kdaj zmotil in pri oknih izbral napačno opremo za čiščenje. Po dolgem čiščenju so se poznali madeži ali pa je napačna krpa pustila svoje blago. Najboljše za okna je uporabiti pripomoček, ki je moker in se hkrati suši. S tem se izognete trdovratnim madežem in ponovnim čiščenjem oken. Elektronski čistilec oken vam prihrani čas, in ima dolgo življenjsko dobo. Seveda je potrebno menjati krpe iz mikrovlaken. To lahko uporabite tudi pri čiščenju ogledal in steklenih vitrin. Če pa želite uporabiti navadno krpo pa izberite krpo z mikrovlakni. Ta pripomoček za čiščenje je enak elektronskemu samo vzelo vam bo malo več časa. 

MIKRO KRPA

Kot že zgoraj omenjen kot odličen pripomoček za čiščenje je mikro krpa. Sestavljena je iz 3D mikrovlaken, ki očisti velik volumen umazanije. Po brisanju ni potrebno sušenje, saj ne pušča ostankov in madežev. Lahko se uporabi za čiščenje oken, ogledal ali pa zgolj za brisanje prahu na ostalem pohištvu. Odlično vpija vsa čistila zato jih lahko porabimo tudi manj in privarčujemo denar. Po uporabi krpo enostavno operemo na 95 stopinj in jo lahko ponovno uporabimo. 

SESALNIK

Nepogrešljiv pripomoček v vsakem gospodinjstvu je sesalnik oziroma sesalec. V večini primerov to opremo za čiščenje uporabljamo večkrat tedensko. Učinkovito odstranjuje suho umazanijo s tal. Primeren je tudi za čiščenje preprog, dlak hišnih ljubljenčkov in pa tudi čiščenje avtomobila. Da pa je sesalnik učinkovita oprema za čiščenje je potrebno tudi tega najprej očistit ali pa zamenjati vrečko, da je naše čiščenje učinkovito. Z njim veliko hitreje odstranimo umazanijo s tal ali pajčevina s stropa. Trenutno so najbolj popularni tisti brez kabla. Je pa potrebno biti pozoren, saj niso vsi sesalniki primerni tudi za mokre površine. 

oprema za čistilke

Po navadi si novo opremo za čiščenje privoščimo prav v začetku pomladi. Po zimi in ležanju v topli postelji, sonce v nas prebudi energijo, ki jo porabimo za nov začetek. Nov začetek pa je vedno boljši z pospravljenim in čistim bivalnim prostorom. Počutimo se mnogo bolje, več časa pa lahko namenimo drugim dejavnostim, ki jih počnemo na soncu. Na primer daljši sprehod in novi hobiji. Privoščite si dobro počutje z novo opremo za čiščenje in razveselite sebe in vaše najdražje.