Image default
Nega

Samostoječe nogavice – erotika ali modni trend

Pomlad in jesen sta zagotovo najboljša letna časa za nošenje vseh vrst nogavic med njimi tudi Samostoječe nogavice. Poleg tega, da nam je toplo imamo odličen izgled in se počutimo samozavestnejše. Nogavic je neskončno veliko vrst, vzorcev in barv. Velikokrat pomislimo, da so samostoječe nogavice zgolj mišljene za erotiko. Pa ni res. Z njimi poudarimo ženstvenost. Predstavljamo vam idealne razloge zakaj izbrati samostoječe nogavice. 

Ohranjajo toploto

Ogromno žensk ima težave z mehurjem, ki najpogosteje pridejo zaradi mrzlih nog in gležnjev. Trenutno so zelo v modnem trendu dolga ali kratka krila. Da pa nas vseeno ne zebe so torej samostoječe nogavice odlična priložnost za ohranjanje toplih nog in gležnjev in pa konec koncev tudi zdravja. 

Enostavne za nošenje

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste morali nujno na stranišče, oblečeni pa ste bili v žabe in krilo. V takšnih situacijah je bolje na sebi imeti samostoječe nogavice. Pri vsakodnevnih opravilih vas ne ovirajo, pa še vaš izgled je odličen. 

Samostoječa nogavica

Lahko nosite svoje najljubše poletne čevlje

Ker samostoječe nogavice ohranjajo vaše gležnje tople lahko vaše najljubše poletne čevlje nosite tudi kadar ni tako toplo. Svoj videz krila in balerink enostavno zapolnite z samostoječimi nogavicami. Lahko pa jih uporabite zgolj pod visokimi škornji, da se boljše počutite. 

Lahko jih kombinirate z različnimi barvami

Na trgu je vse več različnih vrst in barv nogavic. Modni trendi in popularne barve v določene letnem času se spreminjajo. Z samostoječimi nogavicami v pravi barvi ste lahko modni samo v nekaj sekundah. 

Lahko prikrijete kar vas moti

Samostoječe nogavice so odličen modni dodatek za večjo samozavest. Z njimi namreč lahko prikrijete blede noge, nezaželen celulit ali madeže na koži. Na trgu pa lahko najdemo tudi takšne, ki optično skrčijo naše noge ali jih podaljšajo. 

Kako izbrati najboljše samostoječe nogavice?

Samostoječe nogaviceZagotovo ste se kdaj vprašali katero velikost moram izbrati. Pri samostoječih nogavicah je večen problem, da po nekaj urah nošenja pristanejo na mestu, kjer ne želimo. Zato je zelo pomembno, da izberemo kvalitetne. Vse se skriva v elastiki na vrhu samostoječih nogavic, saj jih le ta drži na mestu kjer želimo. Večina žensk kupi po navadi večjo številko, saj se samostoječe nogavice sploh tiste slabše kvalitete hitro strgajo, ko jih oblačimo.

To je napaka. Samostoječe nogavice se morajo točno prilegati in biti lepo razporejen po dolžini nog. Prav tako je boljše, da so manjše, da nam ne lezejo dol. Če je velikost pravilna nam nogavice naj ne bi lezle dol.

Druga pomembna zadeva pri nakupu samostoječih nogavic je definitivno material oziroma sestava. Če kupujete nogavice z elastanom, torej, da želite da so raztegljive bodite previdni, da je tega materiala več kot 12% elastana. Elastan namreč omogoča, da samostoječe nogavice stojijo na mestu kjer želimo, da stojijo. 

Kot smo že omenili je ogromno različnih vrst samostoječih nogavic. Za vse, ki še ne poznate oznak na embalažah nogavic berite dalje. Temu pravimo DENIER sistem. Zagotovo ste opazili, da na embalaži vedno piše DEN in številka. (npr. DEN20, DEN40, DEN60,…) Denier je v bistvu merska enota, ki opisuje več dejavnikov.

To so prosojnost, moč, debelina in toplina samostoječih nogavic. Večja kot je DEN številka, manj bodo nogavice prosojne, več pa bodo imele topline moči in debeline. Torej, če želimo izbrati čim bolj naravne zagotovo izberemo najmanj denske, kot jih ponudnik prodaja. Če želimo močne in tople samostoječe nogavice pa izberemo tiste z večjim denom.

Priporoča se uporaba <30DEN za toplejše dni, pod hlačami. Od 30 do 40 denske samostoječe nogavice so odlične za prehodne pomladne in jesenske dni. Kar je nad >40densko pa je priporočljivo za zimske dni. 

Obstaja pa tudi tista skupina žensk, ki ima polno omaro samostoječih nogavic pa jih ne zna vedno uporabiti. Če želimo naš videz popestriti je ena izmed odličnih možnosti kombinacija dvojih samostoječih nogavic. Na prosojne, malo denske kožne barve nogavic si oblečemo še mrežaste nogavice. Lahko so črne ali pa kožne barve.

Vaše noge bodo tako izstopale in izgledale optično daljše. Je pa pomembno da so mrežaste nogavice prav tako na koži. Namreč elastika se odlično prime kože, tekstila pa niti ne in vam lahko hitro zlezejo dol. Torej silikonska trakova morata biti v različnih višinah. 

Odlična kombinacija je tudi hlačne nogavice in čez navadne nogavice do gležnjev. Zraven odlično pride še krilo, topel pulover in elegantne superge. Stil oblačenja vas bo pomlajšal in ponesel v tiste stare šolske dni. Možnosti je ogromno in vsakomur bo všeč nekaj drugega. Pomembno je da v stilu nošenja samostoječih nogavic najdete sebe, si povečate samozavest in ženstvenost. 

Z samostoječimi nogavicami zagotovo poudarimo svoj stil in način oblačenja. Lahko izberemo kožne, mrežaste ali pa katerekoli druge barve. Priljubljene pa so tudi v erotiki, saj ženska z njimi izkazuje samozavest, privlačnost in seksapilnost. Če želiš nositi nogavice, vendar vseeno pustiti vtis, kot da jih ne nosiš in da so tvoje noge gole, potem izberi prosojne, nevidne nogavice v kožni barvi z majhnim denierom.